Jednoduchý recept

Segedínský guláš z vepřového masa

  • Maďarsko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Segedínský guláš z vepřového masa 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 9810
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
1 špetka Kmín celý
1 špetka Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
500 g Vepřové maso libové
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 764kJ
3% Sacharidy 9 g
42% Tuky 31 g
3% Sodík 65 mg
44% Bílkoviny 25 g
Segedínský guláš z vepřového masa

Segedínský guláš z vepřového masa postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na menší kousky. Na polovině sádla zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme maso, osmahneme, osolíme, přidáme koření a dusíme.

2

Podlijeme horkou vodou a dusíme dopoloměkka.

3

Ze zbytku sádla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme, důkladně jí promícháme a přidáme k masu. Zelí překrájíme a přidáme k masu, dle potřeby podlijeme a dusíme doměkka.

4

Nakonec vmícháme prolisovaný česnek a rozmíchanou smetanu. Dochutíme cukrem a podáváme s knedlíky nebo chlebem.

Poznámka

Smetanu můžeme vynechat.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Segedínský guláš z vepřového masa
Segedín byl dobrý, jen je třeba určitě dát alespoň lžičku soli a lžičku sladké papriky. V receptu jsou psané špetky. Já jsem na víc přidala 1 bobkový list a 3 kuličky nového koření. Použila jsem vepř. plecko.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept