Vepřová játra v jogurtové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra v jogurtové omáčce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9813 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Cibule |
500 g | Játra vepřová |
250 g | Jogurt bílý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 392,9mg |
Draslík | 469,0mg |
Vláknina | 131,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Játra vepřová, Jogurt bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová játra v jogurtové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Plátky jater osmahneme po obou stranách dozlatova na rozškvařené, na kostičky nakrájené slanině. |
2 | Přidáme cibuli, pepř a jogurt a povaříme asi 5 minut, bez pokličky. |
3 | Přisolíme a podáváme přelité omáčkou z jogurtu. |
4 | Jako přílohu volíme dušenou nebo vařenou rýži. |