Vepřový jazyk na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový jazyk na česneku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 9814 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vepřový jazyk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 267,5mg |
Draslík | 650,0mg |
Vláknina | 973,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Vepřový jazyk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový jazyk na česneku postup přípravy receptu:
1 | Vepřové jazyky omyjeme a dáme do osolené vody. Přidáme cibuli, jeden stroužek česneku a uvaříme v tlakovém hrnci, doměkka. |
2 | Jazyky vyjmeme, ponoříme na chvíli do studené vody a sloupneme. |
3 | Vychladlé nakrájíme podélně na plátky, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a potřeme utřeným česnekem. |
4 | V pánvi rozpustíme máslo a jazyk po obou stranách rychle opečeme. Podlijeme trochou vývaru a podusíme. |
5 | Podáváme s opékanými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem. |