Jednoduchý recept

Vepřový jazyk na česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 9814
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vepřový jazyk

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 795kJ
1% Sacharidy 3 g
71% Tuky 53 g
17% Sodík 334 mg
73% Bílkoviny 41 g

Vepřový jazyk na česneku postup přípravy receptu:

1

Vepřové jazyky omyjeme a dáme do osolené vody. Přidáme cibuli, jeden stroužek česneku a uvaříme v tlakovém hrnci, doměkka.

2

Jazyky vyjmeme, ponoříme na chvíli do studené vody a sloupneme.

3

Vychladlé nakrájíme podélně na plátky, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a potřeme utřeným česnekem.

4

V pánvi rozpustíme máslo a jazyk po obou stranách rychle opečeme. Podlijeme trochou vývaru a podusíme.

5

Podáváme s opékanými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept