Vepřová kolena smažená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kolena smažená
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9815 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
3 ks | Pepř černý celý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřové koleno |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 136,7mg |
Draslík | 462,4mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Pepř černý celý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kolena smažená postup přípravy receptu:
1 | Kolena omyjeme a vložíme do osolené vařící vody, přidáme cibuli, pepř a vše uvaříme v tlakovém hrnci, doměkka. |
2 | Měkká kolena vyndáme, necháme vychladnout, vykostíme, odstraníme kůži a nakrájíme na plátky. |
3 | Plátky mírně osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. |
4 | Smažíme po obou stranách dozlatova. |
5 | Podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší a zeleninovým salátem. |