Štika nebo kapr pečené na sardelích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika nebo kapr pečené na sardelích
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9816 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Sardelové řezy |
1 kg | Štika obecná |
0,5 dl | Víno bílé |
0,5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 137,7mg |
Draslík | 228,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sardelové řezy, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Štika obecná, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika nebo kapr pečené na sardelích postup přípravy receptu:
1 | Rybu očistíme a vložíme do nízkého pekáčku. |
2 | Vykostěné sardele nasekáme, utřeme s máslem a smícháme s žemlí namočenou ve víně a prolisovanou. |
3 | Takto upravenou rybu upečeme obvyklým způsobem a podáváme s bramborami posypanými petrželovou natí. |