Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 982
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
100 g Citrony
3 g Divoké koření celé
50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 g Hřebíček
100 g Kedlubna
20 g Kopr čerstvý
100 g Květák
1500 g Makrela obecná
1 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
100 g Protlak rajčatový
30 g Sůl
300 g Tuk
2 dl Víno bílé
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 978kJ
2% Sacharidy 8 g
53% Tuky 40 g
62% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 18 g

Makrela po orientálsku postup přípravy receptu:

1

Očištěné a opláchnuté makrely osušíme, osolíme, opepříme a v horkém tuku je po obou stranách opečeme dozlatova. Ryby vyjmeme.

2

Do tuku od opékání vložíme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, růžičky květáku, zelený hrášek a oloupané, pokrájené kedlubny. Přidáme divoké koření, hřebíček, zalijeme vínem a dusíme.

3

Do zeleniny přidáme omytý, na plátky nakrájený citron, rajčatový protlak, vložíme opečené makrely a vše dusíme pod poklicí doměkka.

4

Při podávání klademe rybu na teplý talíř, přelijeme ji omáčkou a posypeme sekaným koprem a petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept