Makrela po orientálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela po orientálsku
Makrela po orientálsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 982 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
100 g | Citrony |
3 g | Divoké koření celé |
50 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 g | Hřebíček |
100 g | Kedlubna |
20 g | Kopr čerstvý |
100 g | Květák |
1500 g | Makrela obecná |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
100 g | Protlak rajčatový |
30 g | Sůl |
300 g | Tuk |
2 dl | Víno bílé |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 88,5mg |
Draslík | 122,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Hřebíček, Kedlubna, Kopr čerstvý, Květák, Sůl, Tuk, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela po orientálsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a opláchnuté makrely osušíme, osolíme, opepříme a v horkém tuku je po obou stranách opečeme dozlatova. Ryby vyjmeme. |
2 | Do tuku od opékání vložíme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, růžičky květáku, zelený hrášek a oloupané, pokrájené kedlubny. Přidáme divoké koření, hřebíček, zalijeme vínem a dusíme. |
3 | Do zeleniny přidáme omytý, na plátky nakrájený citron, rajčatový protlak, vložíme opečené makrely a vše dusíme pod poklicí doměkka. |
4 | Při podávání klademe rybu na teplý talíř, přelijeme ji omáčkou a posypeme sekaným koprem a petrželovou natí. |