Jednoduchý recept

Uzené maso s křenovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9823

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
2 polévková lžíce Křen
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Pepř černý celý
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
30 g Tuk
500 g Vepřová uzená plec

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 063kJ
9% Sacharidy 33 g
43% Tuky 32 g
60% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 26 g

Uzené maso s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, vložíme do vařící vody, přidáme cibuli, pepř a vaříme v tlakovém hrnci doměkka.

2

Na rozpáleném oleji osmahneme mouku, postupně zředíme vývarem a dobře povaříme na hustší omáčku.

3

Vmícháme smetanu, nastrouhaný křen, sůl a necháme přejít varem.

4

Omáčku dochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou, podáváme s houskovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept