Recept

Uzené maso s brambory a zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9824

Ingredience

6 ks Brambory
1 ks Cibule
1 špetka Kmín celý
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
500 g Vepřová uzená plec
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 946kJ
7% Sacharidy 26 g
40% Tuky 30 g
59% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 26 g

Uzené maso s brambory a zelím postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory a maso nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, osolíme, pokmínujeme, podlijeme a dusíme doměkka.

2

Zapékací nádobu nebo pekáček vymažeme sádlem, pokryjeme plátky brambor, opepříme, pokmínujeme a trošku osolíme. Na brambory položíme slabé plátky masa, na ně rozložíme zelí a vše zalijeme smetanou.

3

Vložíme do středně vyhřáté trouby a zapečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept