Uzený bůček s brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzený bůček s brambory
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9825 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
6 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 61,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzený bůček s brambory postup přípravy receptu:
1 | Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na tenké plátky nakrájený bůček, podlijeme a dusíme. |
2 | Po 10 minutách přidáme oloupané a na kostky nakrájené syrové brambory, sůl, pepř, bobkový list, protlak, dle potřeby podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka. |
3 | Hotový pokrm posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme se zeleninovým salátem. |