Uzené maso s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené maso s jablky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9826 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý celý |
2 ks | Pórek |
1 špetka | Šalvěj sušená |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 77,7mg |
Draslík | 498,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Šalvěj sušená, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené maso s jablky postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a pórek nakrájené na kolečka, zalijeme šálkem horké vody. Vmícháme sůl a koření. |
2 | Na osmahnutou cibuli a pórek položíme plátky jablek a na ně plátky masa. |
3 | Vložíme do předehřáté trouby a 25 minut zapékáme. |
4 | Podáváme s vařenými brambory, chlebem nebo topinkami. |