Ražniči s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ražniči s uzeným masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9829 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Brambory |
3 ks | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
4 ks | Paprika zelená |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
400 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 869,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ražniči s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na malé plátky, oloupané syrové brambory a očištěné papriky nakrájíme na plátky. Cibuli a rajčata na kolečka. |
2 | Na jehlu napichujeme střídavě maso, cibuli, bramboru, papriku, rajče a hlavičku hub. |
3 | Směs osolíme a opékáme na rožni nebo pánvičce s tukem. |
4 | Podáváme s chlebem, bramborovou nebo luštěninovou kaší. |
Poznámka
Houby nemusí být.