Bavette s chřestem,pancettou a zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bavette s chřestem,pancettou a zázvorem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 9833 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Bavette |
500 g | Chřest bílý |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
90 g | Pancetta |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 9g |
Draslík | 188,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 708,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Sůl, Sýr Parmezán, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bavette, Olej olivový extra panenský, Pancetta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bavette s chřestem,pancettou a zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Chřest,ze kterého odkrojíme dřevnaté konce,dáme asi na deset minut vařit do osolené vody. |
2 | Po uvaření chřest nakrájíme na krátké špalíky.Ve velké pánvi rozpálíme olej,na kterém asi pět minut restujeme na kostičky nakrájenou pancettu a půl lžičky jemně nastrouhaného zázvoru.Přidáme vařený chřest a dalších pět minut restujeme.Osolíme podle chuti. |
3 | Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme a přidáme je na pánev ke směsi.Promícháme a asi dvě minuty je prohříváme při střední teplotě. |
4 | Na talíři posypeme pokrm čerstvě strouhaným parmezánem. |
Poznámka
Voda podle potřeby.