Spaghettini ve stylu Sorrento - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spaghettini ve stylu Sorrento
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 9836 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
8 ks | Ančovička - filety |
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
10 ks | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
500 g | Těstoviny Spaghettini |
125 dkg | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 762,2mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 10,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Chilli paprička, Kapary sterilované, Olivy nakládané, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spaghettini ve stylu Sorrento postup přípravy receptu:
1 | Vypeckované a nakrájené olivy,jemně nasekaný česnek,filety ančoviček,čerstvé čili papričky a naložené kapary omyté od soli orestujeme ve velké pánvi na rozpálenéme oleji.Restujeme asi 4 minuty. |
2 | Pak přilijeme suché bílé víno a vaříme dokud se neodpaří.Přidáme nakládaná rajčata,dvě sběračky horké vody,podle chuti sůl a mletý černý pepř.Přiklopíme a vaříme za častého míchání na mírném ohni hodinu.Pokud nám omáčka moc zhoustne přidáme trochu horké vody. |
3 | Nakonec přidáme uvařené a scezené těstoviny.Dobře promícháme.Podáváme horké. |