Spaghetti s pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spaghetti s pomerančem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 9837 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
8 ks | Ančovička - filety |
2 stroužek | Česnek |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Pomeranče |
500 g | Špagety, Makarony |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 675,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Pomeranče, Špagety, Makarony, Strouhanka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spaghetti s pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Ve velké pánvi na rozpáleném oleji necháme rozpustit najemno nakrájený česnek a filety ančoviček.Pozor ať se nespálí.Přidáme strouhanku a asi tři minuty restujeme.Přilijeme suché bílé víno a vaříme dokud se neodpaří. |
2 | Přidáme pomeranče oloupané,nakrájené na dílky a vyteklou šťávu-nejvhodnější jsou pomeranče krvavé.Zprudka vaříme dvě minuty.Osolíme podle chuti. |
3 | Scezené těstoviny dáme na vyhřátou mísu.Opatrně přelijeme omáčkou,lehce promícháme.Posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme. |