Aljašská treska na egyptský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aljašská treska na egyptský způsob
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 984 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnek |
120 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
500 g | Pórek |
300 g | Rajčata |
40 g | Sůl |
1500 g | Treska aljašská |
150 g | Tuk |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 84,2mg |
Draslík | 779,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Sůl, Treska aljašská, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Aljašská treska na egyptský způsob postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a opláchnuté ryby nakrájíme na porce, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí a opečeme na tuku. |
2 | Přidáme na malé kousky nakrájený pórek, zastříkneme vodou a částečně podusíme. |
3 | Potom přidáme na kousky nebo na plátky nakrájená rajčata, pokrm přisolíme, přidáme máslo a za občasného promíchání dodusíme. |