Capellini s brandy a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Capellini s brandy a bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 9841 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Máta |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
5 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
125 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Capellini |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 14,2mg |
Draslík | 79,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Máta, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sherry brandy, Těstoviny Capellini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Capellini s brandy a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme ve velké pánvi na rozpáleném oleji. Jakmile se začne měnit barva přidáme bylinky a asi tři minuty restujeme. |
2 | Přilijeme brandy a vaříme další tři minuty. Mezitím uvaříme těstoviny capellini na skus. Scedíme, necháme okapat a přidáme je na pánev do omáčky. |
3 | Osolíme,opepříme, posypeme nastrouhaným parmezánem a dvě minuty mícháme na prudkém ohni. |
4 | Podáváme horké. |
Poznámka
Bylinky smícháme a jemně nasekáme. Vezmeme jen takové množství,abychom získali jednu polévkovou lžíci.