Jednoduchý recept

Treska zapečená s jemnou bramborovu kaší

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9850

Ingredience

Na omáčku
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
115 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
26 g Žampiony čerstvé
Treska zapečená s jemnou bramborovu kaší
750 g Brambory
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 551kJ
8% Sacharidy 28 g
28% Tuky 21 g
6% Sodík 118 mg
34% Bílkoviny 19 g

Treska zapečená s jemnou bramborovu kaší postup přípravy receptu:

1

Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, po částech ji zalijeme mlékem, osolíme a vmícháme do ní na másle dušené houby nebo strouhaný sýr.

2

Z ryby stáhneme kůži, vykostíme, osolíme, pokapeme citrónem nebo octem, vložíme na pekáč vymaštěný máslem a upečeme.

3

Oloupané brambory uvaříme, rozmícháme na jemnou kaši, vmícháme máslo a 2 vejce.

4

Připravíme ohnivzdornou mísu. Do jejího středu vložíme upečenou rybu, polijeme ji připravenou omáčkou a okolo nastříkáme trubičkou věnec z bramborové kaše.

5

Takto připravený pokrm zapečeme v troubě do červena.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept