Treska zapečená s jemnou bramborovu kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska zapečená s jemnou bramborovu kaší
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9850 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na omáčku | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
115 g | Sýr Eidam cihla 40% |
26 g | Žampiony čerstvé |
Treska zapečená s jemnou bramborovu kaší | |
750 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 164,1mg |
Draslík | 835,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 141,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Žampiony čerstvé, Brambory, Citronová šťáva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40%, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska zapečená s jemnou bramborovu kaší postup přípravy receptu:
1 | Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, po částech ji zalijeme mlékem, osolíme a vmícháme do ní na másle dušené houby nebo strouhaný sýr. |
2 | Z ryby stáhneme kůži, vykostíme, osolíme, pokapeme citrónem nebo octem, vložíme na pekáč vymaštěný máslem a upečeme. |
3 | Oloupané brambory uvaříme, rozmícháme na jemnou kaši, vmícháme máslo a 2 vejce. |
4 | Připravíme ohnivzdornou mísu. Do jejího středu vložíme upečenou rybu, polijeme ji připravenou omáčkou a okolo nastříkáme trubičkou věnec z bramborové kaše. |
5 | Takto připravený pokrm zapečeme v troubě do červena. |