Kapr marinovaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr marinovaný
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9867 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na marinádu | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citronová kůra |
1 ks | Citrony |
2 ks | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
3 ks | Nové koření celé |
0,5 l | Ocet vinný |
2 ks | Okurky nakládané |
0,1 l | Olej stolní |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Sůl |
Kapr marinovaný | |
1,5 kg | Kapr obecný |
1 ks | Olej stolní |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 405,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 613,6mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,8mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová kůra, Citrony, Hřebíček, Kapary sterilované, Nové koření celé, Ocet vinný, Okurky nakládané, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl, Kapr obecný, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Kapr marinovaný postup přípravy receptu:
1 | Naporcovaného kapra osolíme, necháme chvilku uležet a následně osušíme papírovými ubrousky vlhkost po soli. Olejem potřeme porce a opečeme na horkém roštu do červena po obou stranách. |
2 | Do porcelánové mísy vyskládáme opečenou rybu, zalijeme ještě horkou marinádou, přikryjeme a v ledničce necháme uležet. |
3 | Příprava marinády : |
4 | Do zředěného octa přidáme koření, sůl a povaříme zhruba 10 minut. Následně do odvaru přidáme na kroužky pokrájenou cibuli, stroužek česneku vcelku a povaříme ještě 5 minut. |
5 | Horkou marinádou polijeme kapra, dáme vychladnout a do vychladké přidáme jemně nakrájené znojemské okurky a kapary. Vše povážeme a uložíme do lednice na dva dny. Podáváme s dílky citrónu. |