Celozrnné rigatoni se sýrem pecorino - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celozrnné rigatoni se sýrem pecorino
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 9869 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko plnotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
60 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Rigatoni |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 24,9mg |
Draslík | 120,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 78,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 144,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celozrnné rigatoni se sýrem pecorino postup přípravy receptu:
1 | Rigatoni a brambory nakrájené na kostičky uvaříme v dostatečném množství osolené vody. |
2 | Sýrovou omáčku uvaříme tak,že do pánve se silným dnem dáme pecorino,mléko,máslo a vaříme dokud se sýr nerozpustí.Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem. |
3 | Těstoviny a brambory scedíme a přelijeme sýrovou omáčkou.Posypeme strouhaným parmezánem,dobře promícháme a podáváme. |