Recept

Celozrnné rigatoni se sýrem pecorino

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 9869
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Brambory
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
125 ml Mléko plnotučné
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
60 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Rigatoni
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 492kJ
13% Sacharidy 46 g
36% Tuky 27 g
23% Sodík 456 mg
37% Bílkoviny 21 g

Celozrnné rigatoni se sýrem pecorino postup přípravy receptu:

1

Rigatoni a brambory nakrájené na kostičky uvaříme v dostatečném množství osolené vody.

2

Sýrovou omáčku uvaříme tak,že do pánve se silným dnem dáme pecorino,mléko,máslo a vaříme dokud se sýr nerozpustí.Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem.

3

Těstoviny a brambory scedíme a přelijeme sýrovou omáčkou.Posypeme strouhaným parmezánem,dobře promícháme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept