Slaneček marinovaný II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaneček marinovaný II
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9875 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Citronová kůra |
1 ks | Kapary sterilované |
0,5 l | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
250 ml | Ocet vinný |
3 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
10 ks | Slaneček |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 198,8mg |
Draslík | 515,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Kapary sterilované, Ocet vinný, Okurky nakládané, Olej stolní, Slaneček, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaneček marinovaný II postup přípravy receptu:
1 | Na kroužky nakrájíme cibuli a uvaříme v okyselené vodě. |
2 | Omyté slanečky omyjeme a máčíme ve studené vodě 24 hodin, kterou několikrát vyměníme. |
3 | Následně slanečky sloupneme, vykucháme a vykostíme (jikry a mlíčí použijeme na přípravu pomazánky). Smícháme mléko s moukou a žloutky a za stálého míchání zahříváme ve vodní lázni až k bodu varu. Jakmile se směs začne vařit, odstavíme ji, přilijeme ocet, olej. Přidáme citrónovou kůru, povařenou cibuli a na kolečka nakrájené okurky. |
4 | Do porcelánové uzavíratelné nádoby vyskládáme slanečky, zalijeme připravenou vychladlou marinádou a necháme dva dny uležet. Podáváme s chlebem. |