Jednoduchý recept

Slaneček marinovaný II

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9875
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Citronová kůra
1 ks Kapary sterilované
0,5 l Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
250 ml Ocet vinný
3 ks Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej stolní
10 ks Slaneček
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 298kJ
2% Sacharidy 8 g
23% Tuky 17 g
123% Sodík 2 g
51% Bílkoviny 28 g

Slaneček marinovaný II postup přípravy receptu:

1

Na kroužky nakrájíme cibuli a uvaříme v okyselené vodě.

2

Omyté slanečky omyjeme a máčíme ve studené vodě 24 hodin, kterou několikrát vyměníme.

3

Následně slanečky sloupneme, vykucháme a vykostíme (jikry a mlíčí použijeme na přípravu pomazánky). Smícháme mléko s moukou a žloutky a za stálého míchání zahříváme ve vodní lázni až k bodu varu. Jakmile se směs začne vařit, odstavíme ji, přilijeme ocet, olej. Přidáme citrónovou kůru, povařenou cibuli a na kolečka nakrájené okurky.

4

Do porcelánové uzavíratelné nádoby vyskládáme slanečky, zalijeme připravenou vychladlou marinádou a necháme dva dny uležet. Podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept