Pečenáče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečenáče
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 9876 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Na marinádu | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
2 ks | Nové koření celé |
250 ml | Ocet vinný |
0,1 l | Olej stolní |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Sůl |
2 ks | Vývar rybí |
Pečenáče | |
1 ks | Mléko polotučné |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Olej stolní |
4 ks | Sleď čerstvý |
1 ks | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 436,4mg |
Draslík | 919,0mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Nové koření celé, Ocet vinný, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl, Vývar rybí, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečenáče postup přípravy receptu:
1 | Z mouky a vajec uděláme hustší těsto, které zředíme mlékem nebo dodou. Těsto by mělo mít hustotu jako na kapání. |
2 | Sledě vykucháme, osolíme namočíme v těstě. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách na středně silném ohni. |
3 | Usmažené sledě složíme do mísy, zalijeme vlažnou marinádou, přikryjeme a dáme uležet. |
4 |
|
5 | Příprava marinády : |
6 | Všechny přísady povaříme zhruba 15 minut. |