Matjes v majonéze - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Matjes v majonéze
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9877 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
150 g | Majonéza |
1 ks | Matjesy - filet |
3 ks | Okurky nakládané |
1 ks | Salát hlávkový |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 100,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Majonéza, Okurky nakládané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Matjesy - filet, Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Matjes v majonéze postup přípravy receptu:
1 | Francouzskou majonézu získáme smícháním majonézy se šlehančkou, do níž zamícháme matjesa nakrájeného na proužky a nechám více jak 2 hodiny odležet. |
2 | Na mísu vyskládáme oprané listy hlávkového salátu, na něj navršíme matjesa v majonéze a do středu zapíchneme srdíčko salátu. Kolem ozdobíme půlkolečky citrónu. |