Vepřové kotlety v sýru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety v sýru
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 988 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
50 g | Tuk |
600 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 188,0mg |
---|---|
Cholesterol | 135,4mg |
Draslík | 521,3mg |
Vláknina | 289,8mg |
Vitamín A | 131,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 30%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety v sýru postup přípravy receptu:
1 | Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném tuku je opečeme po obou stranách do zlatova. |
2 | Opečené kotlety vyjmeme, vložíme do pekáče, posypeme strouhaným sýrem smíchaným s paprikou a zalijeme smetanou. |
3 | Zapékáme v troubě asi půl hodiny. |
Poznámka
Podávat můžeme s hranolky nebo opečenými bramborami.