Francouzská celerová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzská celerová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9899 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
0,5 ks | Celer bulvový |
5 g | Celer - nať |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
2 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 15,1mg |
Draslík | 720,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 224,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzská celerová polévka postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný celer a brambory dáme vařit zalité do roviny vodou. Osolíme a přidáme polovinu másla. Po uvaření vše prolisujeme nebo umixujeme. |
2 | Přilijeme vývar z kostí a přidáme nasekanou celerovou nať. |
3 | Rohlíky nakrájíme na nudličky, nasucho je opražíme, přidáme zbylé máslo a vše promícháme. Podáváme je zvlášť jako vložku do polévky. |