Jednoduchý recept

Hovězí polévka s krupicovými noky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 99
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

25 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
0,5 g Muškátový květ
10 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
150 g Pšeničná krupice
20 g Sůl
120 g Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 765kJ
4% Sacharidy 15 g
13% Tuky 10 g
75% Sodík 2 g
20% Bílkoviny 11 g

Hovězí polévka s krupicovými noky postup přípravy receptu:

1

Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme jej.

2

Mléko osolíme a dáme vařit, přidáme máslo a za stálého míchání zasypeme prosátou krupicí. Mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Těsto necháme vychladnout a poté do něj zamícháme vejce a přidáme mletý květ.

3

Z těsta vykrajujeme navlhčenou kávovou lžičkou noky - 3ks na 1 porci. Noky vkládáme do mírně osolené vařící vody a vaříme 3-4 minuty.

4

Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a okapané zalijeme trochou hovězího vývaru.

5

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s noky při podávání.

Poznámka

Vejce slepičí: (3ks) Voda pitná: na uvaření a propláchnutí noků - dle potřeby

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept