Jednoduchý recept

Celerová polévka s krupkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 9900

Ingredience

1 ks Celer bulvový
3 polévková lžíce Krupky trhané
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
125 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
5,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 025kJ
7% Sacharidy 25 g
71% Tuky 53 g
250% Sodík 5 g
97% Bílkoviny 54 g

Celerová polévka s krupkami postup přípravy receptu:

1

Oloupaný celer nastrouháme nahrubo, vložíme na máslo a lehce osmahneme. Přidáme oprané krupky, zalijeme vývarem a vše vaříme do změknutí.

2

Polévku odstavíme z ohně, vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a nakonec přisypeme nasekanou petrželku. Polévku osolíme a opepříme.

Poznámka

Podáváme s rohlíky nebo s toasty. Před přidáním žloutků můžeme polévku rozmixovat na hladký krém.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept