Petrželová polévka s vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Petrželová polévka s vejcem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9901 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Muškátový květ |
2 ks | Petržel kořen |
5 g | Petržel - nať |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 147,4mg |
Draslík | 965,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Petrželová polévka s vejcem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou petržel uvaříme doměkka a rozmixujeme. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a spolu s petrželí asi 15 minut povaříme. Přidáme sůl, pepř muškátový květ a polévku procedíme. Odstavíme z ohně a přilijeme smetanu. |
3 | Do polévky v talířích dáme plátky uvařených vajec posypaných nasekanou petrželkou. |