Polévka z fazolek a karotky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z fazolek a karotky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 9902 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
55 g | Fazolové lusky zelené |
1 l | Hovězí vývar základní |
2 ks | Karotka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 101,7mg |
Draslík | 335,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Hovězí vývar základní, Karotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z fazolek a karotky postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a vymícháme dohladka. Povaříme asi 10 minut. |
2 | Potom přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou karotku, nakrájené fazolky zbavené vláken a povaříme ještě 8-10 minut. |
3 | Odstavíme z ohně a přidáme nasekanou petrželku a žloutek rozkvedlaný v mléce. Nakonec polévku osolíme. |