Polévka z fazolek s krupicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z fazolek s krupicí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9903 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
110 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 73,6mg |
Draslík | 624,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Pšeničná krupice, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z fazolek s krupicí postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené fazolky zbavené vláken a společně podusíme. Přilijeme vývar a povaříme asi 5 minut. |
2 | Potom za stálého míchání přisypeme krupici a vše vaříme ještě asi 7 minut. Nakonec přidáme rozklepnuté vejce a necháme je srazit. |
3 | Po odstavení z ohně přisypeme nasekanou petrželku, polévku osolíme a zjemníme kouskem másla. |
4 | Podáváme s toasty. |