Houbová polévka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová polévka se smetanou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9904 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
0,1 l | Zakysaná smetana |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 28,5mg |
Draslík | 789,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 195,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová polévka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, rozšleháme metlou a přidáme nakrájené, na másle podušené žampiony (nebo hříbky). Vaříme asi 15 minut. |
2 | Potom přilijeme smetanu a za stálého míchání necháme přejít varem. Nakonec polévku osolíme. |
3 | Po odstavení z ohně přisypeme nasekanou petrželku. |
Poznámka
Polévku podáváme s toasty.
Dávám palec nahoru a doporučuji. Použila jsem jen o trochu více másla než uvádí recept a lžíce mouky byly plnější a ne zarovnané. Polévka je moc dobrá.