Roštěnky s rajčatovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky s rajčatovou šťávou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9906 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Rajčatová šťáva |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 93,5mg |
Draslík | 557,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky s rajčatovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Plátky poprášíme hladkou moukou. |
2 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a roštěnky po obou stranách opečeme. Postupně je podléváme rajčatovou šťávou a dusíme doměkka. Hotový pokrm zalijeme smetanou smíchanou se lžičkou mouky. |
3 | Podáváme s rýží, těstovinami nebo nočky. |