Dušené hovězí s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí s houbami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 991 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
500 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 ks | Petržel - nať |
50 g | Sádlo škvařené |
1 ks | Sůl |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 110,6mg |
Draslík | 247,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí s houbami postup přípravy receptu:
1 | Naklepeme plátky masa, osolíme, potřeme nastrouhanou cibulí a opečeme po obou stranách na sádle. |
2 | Přisypeme nakrájené houby a osolíme. Když se šťáva vysmahne, maso podlijeme a dusíme dokud není měkké. |
3 | Na závěr zalijeme smetanou smíchanou s moukou a petrželkou, necháme krátce povařit. |