Jehněčí zapečené se smetanou a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí zapečené se smetanou a vejci
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 9912 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
750 g | Jehněčí maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 372,5mg |
Draslík | 161,6mg |
Vláknina | 157,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí zapečené se smetanou a vejci postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na porce, osolíme, potřeme máslem a upečeme doměkka. |
2 | Vejce ušleháme do pěny, přimícháme nastrouhaný česnek, sůl, sekanou petrželku a maso na pekáči směsí zalijeme. |
3 | Pokrm necháme ve vyhřáté troubě asi 15 minut ztuhnout. |
4 | Podáváme s opečenými bramborami. |