Banánový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banánový dezert
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9915 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 793,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krupice, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banánový dezert postup přípravy receptu:
1 | Na suché pánvi upražíme cukr na světlý karamel. Zalijeme jej trochou studené vody a povaříme na hustotu omáčky. |
2 | Oloupané banány podélně rozkrojíme a položíme je na skleněné talířky rozkrojenou stranou dospodu. Polijeme je karamelem a dáme vychladit. |
3 | Před podáváním ozdobíme každou půlku banánu šlehačkou a povrch posypeme nahrubo nasekanými, opraženými mandlemi. |