Recept

Hovězí pečeně na zázvoru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 992
Kategorie: Maso

Ingredience

15 g Anglická slanina
60 g Celer bulvový
100 g Cibule
400 g Hovězí maso zadní
400 ml Hovězí vývar základní
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 263kJ
2% Sacharidy 8 g
25% Tuky 19 g
28% Sodík 557 mg
45% Bílkoviny 25 g

Hovězí pečeně na zázvoru postup přípravy receptu:

1

Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, potřeme mletým zázvorem a necháme chvilku odležet.

2

Maso pak opečeme na rozpáleném sádle po všech stranách.

3

Opečené maso vyndáme z tuku a na tomto tuku osmažíme dozlatova najemno nakrájenou cibuli a celer.

4

Do tohoto základu opět vložíme opečené maso, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. V průběhu dušení maso poléváme vypečenou šťávičkou a dle potřeby doléváme vývarem, aby se nám maso nevysušilo.

5

Po změknutí maso vyjmeme, šťávičku necháme vysmahnout až na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, dobře promícháme a necháme důkladně provařit. Provařenou šťávu přecedíme a necháme přejít varem.

Poznámka

Doba přípravy je 80 minut a musíme počítat 20-30 minut na odležení masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept