Piškotová bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotová bábovka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9924 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 87,8mg |
Draslík | 38,8mg |
Vláknina | 832,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotová bábovka postup přípravy receptu:
1 | Bábovkovou formu předem vymažeme a vysypeme, aby těsto čekáním nekleslo. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh, po částech zašleháme cukr, vmícháme žloutky, vanilkový cukr, citronovou kůru a mouku, kterou jen rozprašujeme po povrchu a stěrkou obracíme. Nakonec vmícháme tekuté máslo. |
3 | Bábovku pečeme v mírně vyhřáté troubě. |