Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9926

Ingredience

0,5 ks Citrony
3 polévková lžíce Cukr krupice
40 g Hrozinky
1 kávová lžička Máslo čerstvé
6 ks Vejce slepičí
0,3 l Víno bílé
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 139 kcal
Kilojoule 582kJ
4% Sacharidy 15 g
6% Tuky 5 g
3% Sodík 51 mg
10% Bílkoviny 5 g

Svítek s vínem postup přípravy receptu:

1

Žemle z předchozího dne nastrouháme a osmažíme na lžičce másla dozlatova. Odstavíme z ohně, polijeme horkým vínem a vzniklou kaši necháme vychladnout.

2

V míse utřeme lžíci másla s cukrem, žloutky a citronovou kůrou do pěny. Přimícháme vinnou kaši, sníh ze 4 bílků a rozinky.

3

Pečeme v máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formě dozlatova.

4

Podáváme s vanilkovou nebo ovocnou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept