Svítek s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svítek s vínem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9926 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
40 g | Hrozinky |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
6 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Víno bílé |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 148,5mg |
Draslík | 101,7mg |
Vláknina | 766,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hrozinky, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svítek s vínem postup přípravy receptu:
1 | Žemle z předchozího dne nastrouháme a osmažíme na lžičce másla dozlatova. Odstavíme z ohně, polijeme horkým vínem a vzniklou kaši necháme vychladnout. |
2 | V míse utřeme lžíci másla s cukrem, žloutky a citronovou kůrou do pěny. Přimícháme vinnou kaši, sníh ze 4 bílků a rozinky. |
3 | Pečeme v máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formě dozlatova. |
4 | Podáváme s vanilkovou nebo ovocnou omáčkou. |