Žemlový smaženec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlový smaženec
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 9929 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 187,0mg |
Draslík | 103,0mg |
Vláknina | 934,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlový smaženec postup přípravy receptu:
1 | Žemle z předchozího dne nakrájíme na malé kostky. |
2 | Vejce ušleháme do pěny, přilijeme mléko, přidáme na másle zpěněnou cibuli a nasekanou petrželku. Nalijeme na žemle a necháme bobtnat asi 15 minut. |
3 | Smaženec pečeme na pánvi s rozpuštěným máslem nebo v remosce jako trhanec. |
4 | Podáváme k dušené zelenině. |