Slané vinné šodó - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slané vinné šodó
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 9934 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
0,1 l | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 521,9mg |
Draslík | 244,3mg |
Vláknina | 374,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slané vinné šodó postup přípravy receptu:
1 | Víno, hořčici, vejce, smetanu, sůl a cukr smícháme a vše šleháme metlou. Potom šodó ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. |
2 | Odstavíme z ohně a necháme vychladit ve studené vodě. |
3 | Před podáváním uložíme šodó nejméně na 3 hodiny do chladničky. |