Omáčka Ljutenica - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Ljutenica
Omáčka Ljutenica
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9935 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 ks | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 248,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Okurky nakládané, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka Ljutenica postup přípravy receptu:
1 | Česnek a cibuli jemně nastrouháme, okurku jemně usekáme. |
2 | Do rajčatového protlaku zamícháme trochu oleje a přimícháme všechny připravené suroviny. |
3 | Podáváme jako přílohu k minutkám a k masům pečeným na roštu. |