Palec nahoru
0
Palec dolu
1
2
Recept ujde
2 1 Divoký králík 5 1
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 994
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1200 g Králičí maso
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 ks Nové koření celé
1 dl Ocet vinný
5 ks Pepř černý celý
1 ks Perník
250 g Rajčata
30 g Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
2 špetka Tymián sušený
5 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 091kJ
11% Sacharidy 41 g
35% Tuky 26 g
32% Sodík 641 mg
118% Bílkoviny 67 g

Divoký králík postup přípravy receptu:

1

Očištěného a řádně vymytého králíka naporcujeme a necháme odležet 24 hodin v nálevu.

2

Nálev připravíme takto: smícháme stejný díl červeného vína, vody a o trošku méně octa, přidáme čerstvé nebo naložené rajče, kolečka cibule, nové koření, celý pepř, bobkový list a tymián.

3

Další den uvaříme králíka v tomto nálevu.

4

Připravíme si jíšku v jiné nádobě, přisypeme nastrouhaný tmavý perník, zalijeme procezenou šťávou z králíka. Necháme povařit dle chuti.

5

Jakmile je omáčka hotová, vložíme zpět uvařeného králíka a ještě chvilku podusíme a dochutíme solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
2
Recept ujde