Divoký králík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoký králík
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 994 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1200 g | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ks | Nové koření celé |
1 dl | Ocet vinný |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Perník |
250 g | Rajčata |
30 g | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 špetka | Tymián sušený |
5 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 178,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Králičí maso, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Perník mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Divoký králík postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a řádně vymytého králíka naporcujeme a necháme odležet 24 hodin v nálevu. |
2 | Nálev připravíme takto: smícháme stejný díl červeného vína, vody a o trošku méně octa, přidáme čerstvé nebo naložené rajče, kolečka cibule, nové koření, celý pepř, bobkový list a tymián. |
3 | Další den uvaříme králíka v tomto nálevu. |
4 | Připravíme si jíšku v jiné nádobě, přisypeme nastrouhaný tmavý perník, zalijeme procezenou šťávou z králíka. Necháme povařit dle chuti. |
5 | Jakmile je omáčka hotová, vložíme zpět uvařeného králíka a ještě chvilku podusíme a dochutíme solí. |