Bílé zelí dušené s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé zelí dušené s vínem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9940 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
0,1 l | Víno bílé |
750 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 349,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé zelí dušené s vínem postup přípravy receptu:
1 | Zelí jemně nakrájíme, přelijeme vařící vodou a necháme odkapat. |
2 | Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme zelí, osolíme a podlijeme vodou. Dusíme téměř doměkka. |
3 | Zelí zaprášíme hladkou moukou a ještě povaříme. Nakonec přilijeme víno a dochutíme. |