Smažená slepice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená slepice
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9941 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Olej stolní |
0,5 ks | Slepice |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 336,7mg |
Draslík | 567,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Slepice, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená slepice postup přípravy receptu:
1 | Slepici omyjeme a uvaříme v osolené vodě se zeleninou doměkka. Potom odstraníme kůži a maso vykostíme. Nakrájíme ploché porce, osolíme je a obalíme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. |
2 | Na pánvi v dostatečném množství tuku maso osmažíme. Porce necháme okapat na papírových ubrouscích. |
3 | Před podáváním pokapeme každou porci máslem a ozdobíme plátkem citronu. |